Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

"Wszyscy jesteśmy winni"

Są winy wspólne,
którym nie da się zaprzeczyć.
Gdzie oczy, ku złu zwrócone,
kierunek szybko zmieniają.

Milczenie uzasadnienia szuka,
zamiast wołaniem reagować.
Brak reakcji, jawnego potępienia,
jest niemą akceptacją, zgody wyrazem.

W obliczu znanych intencji,
świadomości brzemiennych skutków,
jest współodpowiedzialnością...
Rozwoju i umacniania potwora !

48 517 wyświetleń
418 tekstów
105 obserwujących