Menu
Gildia Pióra na Patronite

W koszyku z owocami i ziemniak się zmieści

Są wiersze, które pachną
jak świeżo wydana książka
włożona do koszyka z jagodami

są te, niecierpliwe, zmęczone
co nie zapuszczą w sercu kotwicy
krzycząc o światło

I są zdania, wyczytane
żywcem obdarte ze skóry
strof cudzego życia

11 941 wyświetleń
41 tekstów
79 obserwujących
  • Meron

    13 January 2021, 23:28

    A ja lubię pomarańcze - żywcem
    wyciskać sok do ostatniej suchej pestki, jak z cytryny :)

    I żywca lubię też :)

    A wiersz, klasa!

  • RedRose

    12 January 2021, 22:12

    Jakby nie patrzeć, ziemniaki są... najtańsze w produkcji :)

    od Sexoh't, Fergus, Kruczek78
  • 12 January 2021, 17:27

    Ojej, można pomylić... np. z kiwi . ;)
    Fajne. :))

    od brozyna, RedRose, Sexoh't