Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 7 April 2021

Skrzydła

Są takie dni
gdy pióra
przerastają ramiona
wzdłuż i wszerz

Kiedy do chmur
tak blisko
jak do kapelusza

Wtedy ziemia
staje się niepotrzebna
krokom

i skowronki fruwają
pomiędzy słowami

Autor: Małgorzata Orawska (wiersz z tomiku „Margerytki” 2005)

1859 wyświetleń
10 tekstów
5 obserwujących