Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieuczesane myśli

Są takie chwile w historii narodów
w których niepotrzebne są żadne wyrazy
kiedy wiatr przewraca kartkami stuleci
westchnieniem milczącego brewiarza

Są takie chwile w historii narodów
w których nawet te wykwintne słowa
najłatwiej jest odnaleźć w milczeniu

Są takie chwile w historii człowieka
w których jedyne co można zrobić
to nauczyć się je z pokorą oswajać

Są takie chwile w historii ludzkości
w których tylko miłość potrafi
nadzieję skroić -na miarę wiary

W takich chwilach to on- błogi spokój
nieposkładane myśli potrafi uczesać
milczeniem rozkwitającego krajobrazu

7616 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!