Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trwoga

Są tacy, którzy nieustająco się boją
Głowę chowają w ramionach
Straszne im życie, niebyt straszny
Lęk ich otacza wkoło

Obawa nie pozwala iść naprzód
Nie pozwala również zawrócić
Zawieszeni są w pół kroku
Między ucieczką i bezruchem

Wszędzie widzą dzieło złego
Brak im również świadomości
Jak wiele ich przez to omija
Nie mogąc dostrzec nic innego

48 505 wyświetleń
418 tekstów
105 obserwujących
  • mill

    15 January 2015, 21:30

    ..zapomniałem dodać że jak zawsze pięknie....

  • mill

    15 January 2015, 21:29

    ..nie zawsze jesteśmy na wszystko gotowi.....

  • Naja

    14 January 2015, 21:17

    Dziękuję :-)

  • Iکқяa

    14 January 2015, 10:24

    to smutne kiedy brak odwagi odbiera czasem bardzo cenne chwile...
    Piękny wiersz:)

  • fyrfle

    13 January 2015, 21:04

    To się nazywa depresja.

  • krysta

    13 January 2015, 20:17

    Bardzo mądry wiersz...
    Pozdrawiam Elu :)

  • nicola-57

    13 January 2015, 19:22

    dobre przesłanie dla przerażonych, a takich coraz więcej, życzmy im przebudzenia,a może im pomóżmy. Fajnego wieczoru Najka:)