Menu
Gildia Pióra na Patronite

memorandum intencji

są słowa
krążące jak sęp nade mną
czekające potknięcia
i przyczajony warkot
pomiędzy zębami podszeptów
kąsając tarczę - na pokuszenie

dni są
nad nami
i święte kształty Jego
zamknięte chwilą
w wielosekundzie źródła
ukołysane - tchnieniem
i...
wszystkie zmysły
i owoc

z m i ł o w a n i a

i...
jest
eklezjalne
ostatnie tchnienie
drogi przebudzenia

proszące o łaskę
n i e b a

29 470 wyświetleń
435 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!