Menu
Gildia Pióra na Patronite

słowa

są słowa
co bolą jak chłosta
są czyny
dotkliwsze niż cios
wzrok
co przeszywa bez końca
jak zimny
podejrzliwy głos
jest twarz
budząca niedosyt
i grymas dobra
i zła
to wszystko jest w człowieku
w takim jak ty
i ja
jest mowa
jak wodospad
uczucie zimne jak lód
w noc
utuloną w troskach
w dzień
dobrem słodszy
niż miód
to życie
jest
człowieka
w drodze do śmierci bram
za nimi cisza czeka
spokój
odmienny stan

43 927 wyświetleń
511 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!