Menu
Gildia Pióra na Patronite

rozstaje

są noce gdy nie ma się nic
nawet gwiazd
co otuliły się ciszą
jedno serce to zbyt wiele by odejść
jeden oddech
to za mało
by żyć

nawet jeśli szło się długo we dwoje
jest taka tajemna furtka
przed którą rozłączą nam dłonie
i każą dalej iść pojedynczo

137 914 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    17 November 2013, 09:48

    Dziękuję Wszystkim i Każdemu:)

  • 13 November 2013, 21:11

    Jak ładnie.

  • Adnachiel

    12 November 2013, 18:14

    Poprawiłaś :) A ja już sobie zdążyłem zapisać w sercu :)
    Piękny i nic więcej nie napiszę, bo i po co? Wszystko jasne :)

  • 11 November 2013, 22:22

    Madź,
    kiedy przyjdzie ta noc bez nadziei promyka
    zdmuchnę taniec ostatni świecy płomyka
    podniosę się i w bladości swej
    wyrecytuję jeden z Twoich wierszy...
    Zebrani umrą z rozpaczy... :P:P:P

    Żartowałem, piękny wiersz, ale strasznie smutny...
    Skąd wiesz, że nie wniesie Cię na rękach przez furtkę tajemną?
    Pozdrawiam :)

  • Pechowa_

    11 November 2013, 20:07

    Zawsze wprowadzasz czytelnika w niezapomniane wersy- magiczne ;)
    Lubię Ciebie czytać ;)

  • giulietka

    11 November 2013, 19:27

    Dziękuję, Natalko, wzajemnie przyjemności;)

  • 11 November 2013, 19:01

    Ano ''jest taka tajemna furtka'' na rozstaju dróg , piękne słowa ;)
    Spokojnego wieczoru ;)