Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myśli

Są myśli, które nie powinny ujrzeć światła,
w słońcu mogą ulec samospaleniu
i wówczas -

płonęłyby wstydem, płonęłyby gniewem,
płonęłyby żądzą, płonęłyby namiętnością...

Te myśli stale zamiatane pod dywanik
sumienia, skrupułów, rozterek i zastrzeżeń
jak grzech pierworodny naturalne i brudne,
będą tułać się w wędrówce niedomówień i kłamstwa.

9591 wyświetleń
157 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!