Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Są ludzie
dla których niby naturalne zdarzenia
stają się niebanalnym cudem...

Gdzie schody ku szczęściu
mimo krętych dróg
stają się kolejnym piętrem do pokonania

Słońce mimo swej jasności
nie odbija się w oczach
a rani swym blaskiem serce

Codzienne modlitwy
zamykają krąg pragnień
nie widząc końca błagania

Szczęście ogłusza swym dźwiękiem
trafia... na krótko
ale jakże wnikliwie

A nadzieja..?
Nadzieja wciąż kusi
swą wiarą w spełnienie...

49 597 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • 18 April 2014, 19:04

    Świetny.

  • Janya

    17 April 2014, 21:07

    Piękny wiersz zatrzymuje na dłużej;)
    pozdrawiam;)

  • Seneka 18

    16 April 2014, 20:27

    Nadzieja... hmmm... za dłoń prowadzi do spełnienia...

  • 16 April 2014, 17:17

    Całość mocno przemawia,
    bardzo układny wiersz. A.