Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mandatum*

są grzechy niedokonane
co osiadają na sercu
jak ćmy w lampiony wtulone
śpiące w pokus ogrodzie

i te których żałujemy
że nie powtórzą się jeszcze

są takie, o których milczymy
bo mówią o nas najwięcej

i te przeciw miłości
najcięższe
solą łez okupione
bo choć
ona wszystko wybaczy
nie wybaczymy ich sobie

137 611 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 23 July 2012, 22:35

    O, moja kolacja... ale nadal chudzinki... jeść... nie qusić!!! :P:D

  • giulietka

    23 July 2012, 17:28

    Haha:)
    Dzięki za wsparcie, Czorciku;)

  • giulietka

    23 July 2012, 17:08

    Yestem, szeptem można skusić;)

    Marie, lubię gdy mnie tak czytasz,
    choć niepoczytalna bywam

    Pozdrawiam serdecznie.;)

  • Papillondenuit

    23 July 2012, 13:45

    ostatnie
    będą pierwszymi

    lubię Cię czytać Magdo
    koisz słowami
    nawet tymi, które tną jak nóż

    pozdrawiam ciepło
    :)

  • 23 July 2012, 12:52

    Doquczuć potrafisz, aż ciepło mi się zrobiło
    nie szukaj rymów
    to tylko szeptem, nie wierszem przecież było
    ;)

  • giulietka

    23 July 2012, 12:38

    Yestem, świecić umiem oczami, przykładem nie bardzo;)

    O Matce Teresie? I tylko jej pokazałeś? Ale yesteś;p

    Mów do mnie jeszcze, najlepiej wierszem;)

  • 23 July 2012, 12:27

    Ktoś miał mi świecić przykładem
    a tu? Sodoma... :P
    Mandatum będzie, za świateł niemanie ;)

    Śliczne.
    Kiedyś nabazgrałem coś o Matce Teresie, ale niezdarnie. Nawet Jej się chyba nie podobało. :)

    Powinienem milczeć, ale...co tam? Taki już ze mnie... jawnogrzesznik. ;)

  • giulietka

    23 July 2012, 10:12

    Dziękuję Każdemu z osobna:)

  • słoneczniki

    22 July 2012, 21:11

    Piękny!

  • 22 July 2012, 19:43

    Piękny jak zwykle....najtrudniej rozgrzeszyć samego siebie....