Menu
Gildia Pióra na Patronite

Impresja

Są długie korytarze snów
jak jelita spocone
lepkie
i zawiłe
w treści rozwleczone

Oblizał się grymaśnie świt
na ciało w prześcieradło wtopione
promieniem mgły
gładząc płaskorzeźbę
jak mumię

Obumiera rękami zrezygnowanych lip
sypiąc pod umięśnione nogi kwiaty
reszta to wdmuchana do papierowej torebki modlitwa
mowa płuc świszczących
z przerażenia z rana

127 828 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    2 March 2019, 21:49

    A początek obiecujący

  • RozaR

    2 March 2019, 19:02

    ciekawe porównania