Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Rzeźbiarz

Są dłonie bez palców , co kształt nadają
Są słowa w kamieniu zapisane
Gdzie jeno ślepiec zda się je odczytać
Są cuda ludziom nieznane
Te w pagórkach zawarte, uśpione
Poddaj się , otwórz oczy duszy
Czytaj, myśl, kochaj , szanuj
Zamocz dłonie w źródle początku
Nie lękaj się, zawlecz swe kończyny na szczyty
Zamknij oczy , otwórz serce …
Pozwól Górom narodzić się Tobie na nowo
W ramiona wiatr utul , ciiiii

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!