Menu
Gildia Pióra na Patronite

szósty zmysł

są chwile gdy czuję wyraźnie
twoją niemożliwą obecność
w zimowe noce
jak śnieg
osiadasz ciasno w ramiona
czasem chłodem poranka
przenikasz moją bezsenność
i nie wiem
czy noc jest czarniejsza
gdy u mnie nie widać gwiazd
czy kiedy świeca w twym oknie
gaśnie złym wiatrem zgaszona

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    10 January 2015, 09:27

    Ale nawet gdy ich nie widac, ogrzewa nas wiara, ze gdzies daleko, ktos patrzy na nie i teskni tak jak my.
    Dziekuje i dobrego dnia, Arczi.

  • MyArczi

    7 January 2015, 17:09

    gwiazd czasem nie widać na niebie dlatego, że jest się już na ich poziomie
    albo nad nimi
    to też warto brać pod uwagę

    ładny wiersz, ciepłego wieczoru życzę

  • giulietka

    6 January 2015, 21:50

    Twoja przepiękna myśl sprzed ponad czterech lat tak doskonale wpisuje się w moje wersy...
    Są głosy, są słowa których brak
    Są myśli i w tobie będę ja

    Dziękuję.

  • Adnachiel

    6 January 2015, 17:34

    Kiedy mojego życia melodia ucichnie, świt zapłonie w oknach, jakby ktoś zapalił zapomniane świece.

    Jest muzyka, która nigdy nie milknie. I są ludzie, pamiętani zawsze...

    Piękny wiersz M.

  • giulietka

    6 January 2015, 12:23

    Fajnie, że nie jestem z tym sama;)

  • fyrfle

    6 January 2015, 11:57

    Mam też coś takiego..