Menu
Gildia Pióra na Patronite

M do P

Rżnie ze stoickim spokojem
Próbę każdą znosząc
Z flaneli czy bawełny
Dziurawą nitką toczy
Przeżuwając materiał
Kolejną łatę stworzy po mału
Może założę dzisiaj koszulę w paski
A może wybiorę wzór skandynawski
Chyba popłacze dzisiaj
I we flanelę nos wytrę
A łzy obetrę dziurawym rękawem
Skandynawskiej koszuli
I jeszcze dygresje wtrące
Jak trudno się ubrać dzisiaj

1289 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!