Menu
Gildia Pióra na Patronite

We śnie

rzeźbione przez noc
ostatni raz strumieniem myśli
do wodospadu wspomnień
bycie dotarło

było martwym ptakiem
na jasnym sklepieniu nieba
a słone tajemnice
połyskiwały na gęsiej skórze

niepotrzebne
kałużą smutku się rozlało
po brzegi niemych znaczeń
i nic już po nim, ciszą
w pamięci nie będzie się gotować

53 626 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Huaquero

    23 February 2011, 19:32

    Niesamowity, zabieram, pozdrawiam ;-)

  • Bogdan Z

    22 February 2011, 07:07

    piszesz jak w transie .... czuję gęsią skórkę :)

  • Akte

    20 February 2011, 19:18

    dziękuję :) i pozdrawiam ciepło

  • Nika789

    20 February 2011, 19:17

    Przepiękny wiersz Dario. Co jeden to inny, niedopowiedziany, po prostu piękny !

  • giulietka

    20 February 2011, 19:14

    Pięknie splecione słowa...
    ...po brzegi niemych znaczeń...