Menu
Gildia Pióra na Patronite

Delta słońca

Rzeki co biegną ku słońcu
by rozpłynąć się
w pantomimie zachodu
nie wiedzą co je czeka
gdy noc przetnie nieba granice

biegniemy do siebie boso
nie patrząc - mimo bólu - pod nogi

nie czując ran które krwawią
nie troszcząc się o powody
znów poszliśmy zbyt trudną drogą
a może ten szlak to życie...

137 913 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • miramija

    17 May 2012, 18:14

    Pięknie piszesz... pozdrawiam :)

  • giulietka

    17 May 2012, 16:57

    Adnachiel, cudownie jest móc znów Cię tu spotkać;)

    Jolu, cieszę się, że Cię ujął:)

    Ewo, miłość najlepszym anestezjologiem;)

    Alice, fajnie, że zostawiłaś swój bosy ślad:)

    Przyznam, że ręka mi się zachwiała nad tym wierszem...
    Tym bardziej dziękuję Wam za tak ciepłe przyjęcie.

  • sprajtka

    17 May 2012, 13:39

    osoB...a...

  • aloya

    17 May 2012, 08:54

    Rzeki co biegną ku słońcu...śliczny wiersz, pozdrawiam:))

  • Adnachiel

    17 May 2012, 08:46

    Kolejny cudowny utwór.
    Twoja poezja jest niesamowita Giuliett.