Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rzeczypospolita

Rzeczypospolita to nie Polin
Ni gubernia
Kraj Wisły lub Warty
Rzeczypospolita to idea
Wolności kultury sumienia
I ducha wielkiego
Ponad wszystkie ustroje
Monarchie i byty wszelakie
Które przeminęły
Ona przetrwała
I Ona pozostanie

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • .Rodia

    22 November 2018, 14:59

    godzinkę raptem to żadne opóźnienie

    ano rośnie
    byłem, piękny klimat

  • RozaR

    20 November 2018, 20:20

    Tak - byłem w Warszawie - wrażenia niezbyt, zbyt dużo ludzi i opóźnienie przez Dudę - natłok zniecierpliwionych ludzi. Ale ogólnie to serce rośnie. Bardzo ważny moment i na wielu płaszczyznach bardzo potrzebny.

  • .Rodia

    19 November 2018, 14:27

    a w jakim miejscu? Byłeś może w warszawie? Jak się podobało

  • RozaR

    16 November 2018, 05:30

    Owszem

  • .Rodia

    15 November 2018, 16:44

    byłeś na marszu?