Menu
Gildia Pióra na Patronite

PO- PIS

Rzadko się zgadzają
I choć sporo za uszami mają
To do ciupy
Nawzajem nie wsadzają

Jednak z doświadczenia
Już wiem
Że gdy razem mówią TAK
To na poważnie
Trzeba się bać

Chcę przypomnieć że obie partie mimo tak zaciętej walki ze sobą…- to w sprawach kluczowych mają zdumiewającą jednomyślność . Chodzi tu o ustawy ograniczające wolność , sprawy pseudo pandemii itp. Należy przypuszczać, że to jedna i ta sama siła . Zaś społeczeństwo polskie przypomina gawiedź oglądającą teatrzyk kukiełkowy i na poważnie przejmuje się smokiem oraz przekrzykuje, która to kukiełka jest bardziej szlachetna . Jak zwykle w takich sytuacjach korzystają kieszonkowcy oraz wszelacy złodzieje .

76 451 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!