Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taki upalny dzień

Rwiemy nasze listy
na słowa
szepty
myśli

I tylko
tętent serca
w drgającym ciele
błotnisty oddech
sumienie

A przecież lato
w wiośnie
przechadza się sennie
bez daty

Leży kot
z języczkiem wywalonym
pazury wystawia z łapy...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!