Menu
Gildia Pióra na Patronite

By nie chemiczne deszcze

róży
ziemi nie pożałowałem
więc posadziłem Irenę
teraz trzy pąki już ma
moja różyczka
Irenka

Czerwone
jak burak ćwikłowy
pączusie
pączusie jej
w całej krasie
za tydzień będą
tak piękne
że wszystkie pobledną

ta biała
u sąsiada
również różowa dalej
a żeby miała kwiaty zdrowe
robactwu niespodziankę szykuję

i modlę się
by nie spady chemiczne deszcze

przeto ogórki
przez nie mi już uschły

8196 wyświetleń
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!