Menu
Gildia Pióra na Patronite

ROZWÓD


ROZWÓD

Niebo się rozjaśniło
i mnie się coś zrobiło
Słońce wzeszło wyżej
a w sercu jakoś zimniej...

Chmura na czoło weszła
Nie ma już dziś małżeństwa
Rozwód nam był pisany
dlaczego? Kochany!

Nie ma już życia razem
Skończyło się tak wcześnie
Każdy żyje teraz osobno
zrobiło się w sercu chłodno.

Choć parę pięknych było dat
i minęło parę ładnych lat
Wspomnienia przykrył kurz
bo nie ma nas już

I nawet ran nie ma, nie boli nic
Tylko pytań ze sto, jedno to: jak żyć?
Najprostsze pytania w mej głowie są
- jaki to popełniliśmy błąd?

Odjechać nam przyszło stąd
Z małej stacyjki: nasz dom
Dziś każdy z nas żałuje
i nic do siebie nie czuje!

z 2002 r

31 473 wyświetlenia
325 tekstów
5 obserwujących
  • AsiKa

    13 July 2013, 18:44

    Dziękuję Agnieszko, cóż takie jest właśnie życie, ale czasem nam to na dobre wychodzi...
    Pozdrawiam również i życzę słońca ( bo u mnie leje od wczoraj)

  • misiek45

    13 July 2013, 15:21

    Poruszający wiersz Asiu i ładny zarazem -pozdrawiam serdecznie :)