Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyjątkowo mroźna ta wiosna bez ciebie

rozum nie jest żadnym
kastratorem serc
jeśli chodzi o panią M.
łajdaczka znów przyszła
nieproszona

czekolada od ciebie dobra
na smutne wieczory
jednak gorzka jak mój nastrój
i przeszłość na którą muszę
spoglądać

wspomnienia są jak drzazgi
wypływają z łzami niepostrzeżenie
śniegi stopniały na chwilę
a ja dalej żebrzę
o miłość

___________________________________________________
*Miłością pisane podobno najsmaczniejsze,
szczególnie gdy kopie Cię ona po tyłku.
(...)
Miłość cierpliwa nie jest, łaskawa tym bardziej...
Jest zwyczajną podłą suką

[zapożyczyłam to porównanie od pewnej osóbki,
która zdecydowanie miała rację].

25.03.13

"miętka" Em.

24 649 wyświetleń
261 tekstów
49 obserwujących
  • Myffa90

    26 March 2013, 20:20

    Jak czytam to zwykle nie zostawiam po sobie śladu. Co wiąże się z tym, że mnie "nie widać".

  • 26 March 2013, 20:17

    A ja myślałam, że przychodzimy tu nie tylko pisać, ale i czytać... ;)

  • Myffa90

    26 March 2013, 20:15

    Nie mam z czym tu wracać, niestety.

  • 26 March 2013, 20:13

    Kogo me oczy widzą...