Menu
Gildia Pióra na Patronite

LĘK

Roztrzaskane kawałki lustra
połyskują, czy śmieją się ?
może drwią ze mnie.?

Jak złożyć w całość rozbitek życia ?

Kropla krwi spłynęła z otwartej rany,
potem następna
Czy wypiję do dna kielich goryczy ?

Po kątach snuje się cisza,
jadowita niczym żmija
obezwładnia wątłe ciało.

Już brak sił
słaniam się,
powoli upadam...
Czy zdołam uchwycić promyk nadziei ?

27 427 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    24 May 2013, 11:37

    Dziękuję serdecznie

  • krysta

    23 May 2013, 17:26

    Piękny wiersz...
    pozdrawiam:)

  • zugimihau

    23 May 2013, 17:08

    najpiękniejsze uczucie to to..kiedy jesteś na kolanach, zaciskasz dłonie w pięść..i wstajesz:)

  • Buksal

    23 May 2013, 15:28

    Zdołasz, bądź dobrej myśli, pozdrawiam :)