Menu
Gildia Pióra na Patronite

Serce bałwana

roztańczona, wtulona w siebie miłość
platonicznym krokiem, na zaśnieżonym parkiecie
wstawia stopy w te same miejsca

po śladach, jak nowe wracają obrazy
wspomnienia stopione, zaszronione sentymenty
które nie domagają się ciepła, słońca żadnego

wciąż trwają, w bezruchu ożywianych dusz,
a czas nieustannie przysypuje wszystko śniegiem..

54 941 wyświetleń
976 tekstów
58 obserwujących
  • Smurf007

    23 January 2015, 13:50

    :)
    ok
    Dziękuję wszystkim za komentarze.
    Pozdrawiam

  • scorpion

    23 January 2015, 13:42

    Smerf, Tobie wolałbym pisać słowa niemiłe, więc zamilczę :)

  • sprajtka

    23 January 2015, 13:29

    wow

  • nicola-57

    22 January 2015, 22:01

    Ty nawet nie wiesz, co zrobiłeś, Ty mnie wierszem tym nawet zachwyciłeś:)
    zatem dzięki za chwilę miłą :)
    nicola-57