Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozszalałe stado

zgubiło ich prawo do bycia sobą

egoiści

na ich niewidzialnych chorągwiach
widniał czarny gołąb
z chmurką pełną wyrazów nad jego głową

krzyczeli

a słowa jak pociski
rozcinały serca

a ja
z zaszytymi wargami
biegłam
z gazą i plastrami w ręku

8314 wyświetleń
176 tekstów
17 obserwujących
  • katjaa

    14 October 2012, 19:35

    piękny wiersz..

  • Sheldonia

    14 October 2012, 19:28

    Piękny wiersz...