Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Nadziejnik

Rozsuńcie zasłony czarnych myśli
Otwórzcie okno o jasnym spojrzeniu
Odkurzcie uśmiech zakurzony

Pragnieniem dającym szansę
Wielkim trudem zdobędziemy siebie
Pewności nie ma, ale My jesteśmy

NadziejMy się różaną marmoladą
By pachnieć pięknem jutra
Dietą od trosk, które Nas zjadły

Pewności nie ma w sprawach nie zaszłych
I wszystko staje się Nam możliwe
Smutkiem nie ocieniając...

275 693 wyświetlenia
2555 tekstów
190 obserwujących
  • Kenzo

    31 August 2022, 10:08

    Nadzieja potrafi zdziałać cuda :))
    Niestety, bardziej sprzyja optymistom...

    Ale wiersz bardzo :))

    od sprajtka, Ciska, lontano