Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiersz bez tytułu

rozstąpiły się morza
zadrżały gór
słowo utkwiło w sercu
tętnią oceany
rozpusta dnia przepełniona nocną wilgocią
bez dotyku
cienia zaznać pragnie
nocny szept
modląc się do białych ścian
trwoni swój głos
tchnieniem słodkości
przebija się przez mrok
osłupiały tłum
napotkanych oczu
tylko bramy brak klucza
i tańczy nimfa w czerwień duszy odziana
na bezgwiezdnym niebie
zatacza kręgi
spiskuje z księżycem
nie z siostrą gwiazdą
tej jednej myśli oddana
pożądaniem spleciona jej dusza
jedynej rozkosznej chwili...

23 963 wyświetlenia
235 tekstów
6 obserwujących