Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niemowość...

Rozrzucam prochy niespełnień
I rwę pióra milczenia
Porzucam niebo sensu
W ciemności topię oka
Brudzę błotniste sumienie

Nie do krzyku wznoszę dłonie
I gniję
Jak śmieci
Pływające
Na wietrze

Exegi monumentum!
Nieprawdziwości,swej czarności...
Cisza

11 832 wyświetlenia
154 teksty
31 obserwujących
  • CzerwonaJakKrew

    11 April 2013, 19:35

    Ulo: Dziękuję Ci za czas. A co do epoki, heh, dla mnie to , więc... :) Nie będę się spierać.
    Aniu i Bartku: Dziękuję, dziękuję, dziękuję... Nawet nie wiecie, jak motywujecie swoim docenianiem moich kilku słów na krzyż...

  • 9 April 2013, 22:46

    A ja wiem czy to romantyzm ... mi to raczej schyłek renesansu i barokowe klimaty ;)

    Niemniej jednak niedzisiejsze, co nie znaczy, że niedobre ;)

  • Pechowa_

    9 April 2013, 17:32

    Wspaniały interesujący wiersz... ;)

  • 9 April 2013, 01:12

    Trzciną tylko, co rozum posiada
    i słowem, co gdy zabrzmi
    w niebyt przepada

    Dobry, mądry ... refleksyjny wiersz

  • CzerwonaJakKrew

    8 April 2013, 23:22

    Adamie:To znaczy niedobrze? W każdym razie dziękuję,że poświęciłeś czas moim słowom... :)

  • CzerwonaJakKrew

    8 April 2013, 23:20

    Masz,masz,bo Twoje myśli są dużo cenniejsze niż setki innych.
    Zostanie,w sercach...
    Nie tylko zapomniany poeta. Nadzieje...
    Dobranoc...

  • Ta, co lubi marzyć...

    8 April 2013, 23:10

    Jak zwykle Ci się udało...
    Każdy zrozumie inaczej.
    A może i tak samo w swej inności? :)
    Ech... Nie mam się nad czym zastanawiać...

    "Chodziło mi tylko o to,że nic po mnie nie zostanie. Nic. Pustka. "
    Zostanie, zostanie ;*

  • CzerwonaJakKrew

    8 April 2013, 23:06

    Ja się tak nie bawczuszę... W każdym razie oto tu chodzi,by każdy mógł interpretować inaczej.By każdy rozumiał,jak chce, i jak czuje.I to jest irytujące,kiedy mamy się przystosowywać do sztywnych reguł rozumienia tekstu z góry nam narzuconych.
    Chodziło mi tylko o to,że nic po mnie nie zostanie. Nic. Pustka.

  • Ta, co lubi marzyć...

    8 April 2013, 23:00

    Lepiej nie... :)

  • CzerwonaJakKrew

    8 April 2013, 22:57

    Dziękuję,Albercie,że czytasz niestrudzenie...

    A ja z miłą chęcią poznam Twoją teorię,O.