Menu
Gildia Pióra na Patronite

skrzydła

rozpostarł skrzydła anioł
biel swoją zgubił
w przeciągu zdarzeń

tobie dał dziś skrzydła
niech niosą cię w mroku nocy
spełnia ukryte w sercu tęsknoty

za błękitnym niebem
ukrył swoje serce
upojone słodką trucizną

chwilą spowił marzenia
gdzie ty i ja
a życie urzeczywistni marzenia

soczystą nuta
rzucił zaklęcia
aż ziścił się cud nowego życia

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!