Menu
Gildia Pióra na Patronite

POWÓD DO PŁACZU

rozpłakał się
wrzesień
bo jesień

nie lubi jej
za to
że ukradła lato
i drzewom
zabiera zieleń

malując liście
oczywiście

i że
nos wyciera
w pajęczyny
co z wiatrem
lecą

posmutniał
wrzesień
nieco

rozpłakał się
bo nadeszła
jesień

Kazimierz Winnicki
(wszelkie prawa zastrzeżone)

19 195 wyświetleń
169 tekstów
4 obserwujących
  • Ernest Kawin

    9 November 2015, 18:35

    Dzień dobry :)

  • Ernest Kawin

    23 September 2015, 00:48

    Wróci wróci nie martw się :)

  • Sierjoża

    23 September 2015, 00:19

    A Tomek to pojechoł do Astri.