Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Różne miłości~~


Różne się miłości
W swym życiu przeżywa
Są te lat młodości
Gdy je się ukrywa

Są te co się zddają
Być na całe życie
Lecz po pewnym czasie
Nie są już odkryciem

Znikają w nieznane
Odchodzą w zaświaty
Wtedy spisujemy
Swe życie na straty

A gdy się już myśli
Że nic się nie zdarzy
To ona przychodzi
Pozwalając marzyć

Nie jest wtedy płocha
Lecz bardziej dojrzała
I chcesz by do końca
Już z tobą została

I ona zostaje
Znów kochasz od nowa
Czy będzie ostatnią
Czy to tylko słowa.

109 507 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    21 October 2013, 00:41

    ..czy to tylko słowa... ja do tej pory nie znalazłam odpowiedzi...
    czas tutaj odgrywa jeszcze rolę, żeby znaleźć odpowiedź na Twoje mądre pytanie
    "Czy pierwsza miłość to ostatnia, czy ostatnią pierwszą jest"
    Ja chyba uważam że ta ostatnia jest jak pierwsza często. Przynajmniej w moim wypadku.
    Ucałowania za śliczne i wzruszające wiersze.

  • Raphaël-eu

    16 October 2013, 19:17

    Właśnie...
    Czy kontra czy
    Nigdy nie wiadomo.

  • krysta

    15 October 2013, 09:02

    Czarujący wiersz :)
    Miłego dnia Agnieszko :)