Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozmiar moich myśli
Ich smak
Gęstość
I kolor

Czasami są malutkie
Smakują jak kakao o północy
Ulotne jak gazy
Niebieskie, zielone

Najczęściej jednak
Zasłaniają cały umysł
Swym ogromem
Czuć w nich pieprz, sól, gorczycę
Ciemne i gęste jak smoła

A w nocy mają kolor różu
Smak bitej śmietany
Lekkie jak puch
Ktoś mówił, że pachną marzeniami

18 362 wyświetlenia
147 tekstów
43 obserwujących
  • awatar

    4 January 2011, 03:12

    samochwała w kącie stała i gadała, że myślała i długopisem na ścianie bazgrała, pozdrawiam