Menu
Gildia Pióra na Patronite

gimnastyka języka

rozluźnij zaciśnięte pięści,
wodą opłucz twarz,
pora na zdrowe nawyki,
gimnastyki przyszedł czas

wyprostuj się i wzmocnij
swój moralny kręgosłup,
tej zdrowej aktywności
oprzeć się nie sposób

i chociaż dużo potu,
wyrzeczeń odczujesz
zamiast jadu, ciało twe i umysł
endorfin zakosztuje

dlatego zacznij już dziś,
wejdź prosto z brudnej ulicy,
choćbyś wdepnął w błoto nie raz,
po prostu wytrzyj buty,
gimnastyki nadszedł czas

69 597 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
  • kukaczka

    19 February 2023, 21:23

    ..i nie zapominać o ODDECHU