Menu
Gildia Pióra na Patronite

" To tylko ja... "

Rozgałęziona, miękko owłosiona, cicha
Łodyga - posiadająca liście ząbkowane
Niczym szmaragdy błyszczące
Rozmieszczone skrętolegle - piękne.
Kwiaty umieszczone na tarczy dnie
Poruszyć potrafią Ciebie i mnie.
Ich kolor cudowny ametyst lśniący,
Zakończenie płatków cytrynem mieniące.
Niczym wiosenne słońce.
Dostrzegasz tysiące kamieni szlachetnych?. Na nich krople wody diamentowe, wiatr strąca ze szmaradów diamenty, co dalej się stanie, wiesz? Jesteś obserwatorem - przejętym - zmarziętym.
Taki obraz mój - prawie jesienny.
To tylko ja...
Dendranthema Des Moul

Chryzantema

15.09.2020

14:38

281 743 wyświetlenia
2733 teksty
35 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    15 September 2020, 16:20

    Bardzo ładnie Czekoladkowa , tylko wkradł się tu chyba mały chochlik w słowie "zmarziętym " ?
    Pozdrowionko😊