Menu
Gildia Pióra na Patronite

ostatnia gałąź miłości

rozeszło mu się po kościach
i w kroku
ma coraz luźniej
coraz lżejszą ma głowę
o sercu nie wspomnę

jej padło na mózg
od lat plecie dla niego
z tęsknych wersów
coraz dłuższy szal
za-pętla się/

18.10.2021, 16.00

33 778 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
  • kukaczka

    20 October 2021, 04:20

    ..jemu się rozeszło..
    ona plecie..
    .gra słów, powagą nasycona,
    a uśmiałam się do łez!
    ..dziękuję za endorfiny🍁

    • Monika M.

      20 October 2021, 06:02

      Hej!! Cieszę się bardzo, żem uśmiech wywołała. Radosnego dnia:)

  • 19 October 2021, 17:16

    "Śledzę jak kabli linie zbliżają się do siebie
    A potem oddalają na zachmurzonym niebie
    Zaparowane szyby, palcami po nim piszę
    A ty coś do mnie mówisz, wiem i wszystko słyszę"