Menu
Gildia Pióra na Patronite

w prostocie leży surowość

rozebrać się z ziemskich dóbr
w dźwiękach natury biegać na golasa
utrzymywać się z pracy brudnych dusz
nadal przywiązanych do jarzma pożądania

nikt nigdy się nie nauczył na błędach innych
życie to nie miejsce dla spekulacji inercji
jednak we wgłębieniach dusz
czai się łaskotanie szlachetnego niedostatku

(tworzyć Jedno z Bogiem, chociażby to był nowy samochód)

tylko pijany może być prawdziwie trzeźwy
tak jak tylko prostytutka może być cnotliwa
jeśli ma to sens dla ciebie jesteś w tarapatach
nie rozpaczajcie głupcy dla was wszakże jest nadzieja

12 954 wyświetlenia
199 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!