Menu
Gildia Pióra na Patronite

Już niedługo...

Rozdzwoniły się dzwoneczki
z dala niosąc wieści
że już wkrótce listy dotrą
o świątecznej treści.

Już doczekać się nie może
Mikołaja świta
kiedy pierwszy list z życzeniem
w Ich progi zawita.

Od Północy śnieg się zbliża
zapach ciastek niesie
wkrótce piły ruszą w tany
po iglastym lesie.

Choineczki w kącie staną
zdobiąc nam salony
stół a na nim obrus w gwiazdki
pięknie ozdobiony.

Tradycyjnie wśród zastawy
pośród dań na stole
biel opłatka tutaj będzie
główną pełnić rolę.

W tle... kolędowanie słychać
dzieci się radują
po kolacji czas na prezent
wszystkie... rozpakują.

Potem przyjdzie czas na sen.
Emocje opadną...
Jaś doczekał się roweru
ma też... piłkę ładną.

Cisza nocna.Wszyscy śpią
tylko jedna z gwiazd nie spała.
Jak co roku w czas Wigilii
granat nieba rozświetlała.

Z dala skrzypią płozy sań.
W śniegu... ślad pozostał
Mikołaja dręczą myśli
czy życzeniom... sprostał .

55 134 wyświetlenia
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    22 October 2013, 00:17

    tak tak:):):)

  • misiek45

    22 October 2013, 00:15

    Pięknie i prawie świątecznie ,taki zwiastun mikołajkowy -pozdrawiam na dobranoc Agnieszko:)