Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozdroża naszych dróg

rozdroża naszych dróg
wyborów konsekwencje
jednych prowadzi Bóg
drudzy brudne mają ręce
w ręku masz kluczy pęk
i gdzieś tam jest też lęk
gdy stajesz na rozdrożu
by kolejny klucz
powiódł cię nową drogą
co na niej znajdziesz
wie tylko jeden Bóg
ludzie zgadywać mogą
stojąc na rozdrożu dróg
wyjmuję kolejny klucz

***
Dział: Inne wymiary
***
Zbigniew Małecki

20 855 wyświetleń
266 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!