Menu
Gildia Pióra na Patronite

punkt

rozdenerwowana jestem
sama przed sobą udaję
prawie nie zauważam niepokoju
prawie się udaje…

za oknem wciąż wiosna
błękity nieba
chmury suną
słońce nadzieję na ciepłe chwile daje

staram się skupić w jednym punkcie
muszę w nim zostać by swoje zrobić
nie mogę przyzwolić sobie
na kolejną ucieczkę donikąd

bo choć świat kusi kolorami
wiem - wszędzie jest lepiej
gdzie mnie nie ma -
muszę tu być i… swoje przetrwać/

3.02.2020, poniedziałek, 10.55

33 639 wyświetleń
279 tekstów
28 obserwujących
  • Monika M.

    9 February 2020, 18:55

    Hmm... wolę chcieć, niż musieć.
    Ale czasem muszę chcieć...
    :)

    od yestem
  • 9 February 2020, 15:57

    Taka postawa pozwala czerpać siły na przyszłość, uodparnia.
    Daje wiarę w siebie, jeśli przetrwasz, ale przetrwasz, bo musisz. :)

  • Oceana R.

    5 February 2020, 18:59

    Kolejny genialny wpis. Pozdrawiam.