Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

tak jak ty

rozdarty na wszystkich horyzontach
przez łzy ujrzałem dawne drogi
swój krzyż
gdzie mienię się srebrzyście
czas powietrzem w lustrach

pośród krzewów i wyschniętych pól
oliwnych drzew

zakurzony dwuślad
tani i wgnieciony
chcę być

pięcioma porami milczenia
kamieniem spadającym do góry

człowiekiem
śmiertelnym z ziarenkiem piasku w dłoni
i między zębami

usercuj lęk

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących