Menu
Gildia Pióra na Patronite

cierpienie twoim zaklęciem na życzenie własne

rozczarowany
że bezbronność tak ładnie smakuje
gdy wchodzą jak nóż w tłuste masło
a ty tylko suche kromki

wydziobane raczej przez kruki
i otyłe szare gołębie
na czczo ci zostało
pustki wyjadać

pyszna bulimia
lewatywa w odbyt
pedo-myślenie

nabrzmiałeś jak owoc
na krowim pastwisku
więc nie licz że w pysku
będzie ci człowiekiem pachnieć

lecz nadal
trzymasz się jak tonący
za ręce
- błysk w oku -
za brzytwę

obiecując że będzie pięknie
bo człowiek wygląda tak ładnie
gdy wypada ci już wszystko

i drugie oko
by jego pierwsze
wydłubać i zmieścić
pod swoją powieką pragnieniami stęsknioną
- zresztą jak zawsze

14 257 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • giulietka

    5 July 2014, 15:01

    "I poczułem żal do losu, że jest życie - to prawdziwe"
    nie pamiętam, kto to powiedział
    ale tutaj na pewno by się podpisał
    ja zresztą też
    lewą ręką;)

  • sprajtka

    4 July 2014, 17:43

    Promień potrafi nas równo odciąć;)

  • .Rodia

    4 July 2014, 17:39

    a dokładnie?
    na pewno lepszy niż "od patrzenia nic się nie zmienia" ;p

  • sprajtka

    4 July 2014, 16:40

    heh...dobry tekst to jest, dlatego zapadł w świadomości;)

  • .Rodia

    4 July 2014, 16:36

    no ja pozapominałem heh

  • sprajtka

    4 July 2014, 16:29

    Pamiętam ten promień z wcześniejszych Twoich myśli;)
    Dla mnie to prosta , której jesteśmy wciąż aktywnym przekrojem...w którym mieszamy wszystko, np. to czego nie ma a co mną kieruje...

  • .Rodia

    4 July 2014, 16:08

    streszcza się wtedy na pewno pewna niezdolność własnego bytu
    dystans streszcza skoro wszystko jest dookoła nas

    taki okrąg, w którym jesteś w środku, dopiero gdy promień łapie do wszystkiego odpowiedni "dystans"

  • sprajtka

    4 July 2014, 16:01

    Streszczamy się "'pustką"...stanowimy moment pomiędzy tym co "niespełnione", a tym co "sobie obiecane"...

  • .Rodia

    4 July 2014, 15:56

    punkt widzenia, nie zmienia obserwowanego

    uważam że jesteśmy cali pełni/puści i szukamy kontrastu, zmiany w - kolejno - pustce, pełni

    braki wynikają raczej z niespełnienia obietnic jakie nakładamy na życie, a zatem z iluzji, w którą chcielibyśmy wierzyć
    z niedocenienia siebie, i zazdrości o to co posiadają inni

    mam ochotę na czekoladę, gdy widzę, że ktoś właśnie rozkoszuje się nią
    na kochanie, gdy ładnie to wygląda w filmach

    i wyjątkowo na prawdę, gdy czytam cytaty ;D

  • sprajtka

    4 July 2014, 15:48

    A co jeśli jesteś całą dziurą w pustce?