Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Choć na chwilę"

Rozchodzi się ciężkie molowe brzmienie,
A na nasze serca spływa kolejne brzemię...
Czas wstrzymuje się na moment,
Trumna uderza o dno łamiącym serca tonem.

"Do boku, do serca, do pięciu ran,
Polecamy Jej duszę, przyjmijcie ją tam."

I w ciszy tak głuchej,
I w głowie tak pustej -
Rozbrzmiewa Jej głos.

I w jednym rytmie niczym bębny grające pogrzebowy marsz
Łzy roztrzaskując się o ziemię na moment cofają czas,
Indywidualnie w każdym z nas,
Na moment cofają czas...

"Do boku, do serca, do pięciu ran,
Polecamy Jej duszę, przyjmijcie ją tam."

I w końcu uświadamiasz sobie,
Jak słaby jest człowiek.
Jak bardzo bezradny...

Bo w życiu piękne są tylko chwile.
I z każdą nocą i z każdą łzą będę do nich wracał,
Choć na moment, choć na chwilę...

"Do boku, do serca, do pięciu ran..."

6575 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
  • 26 August 2015, 11:51

    pięknie piszesz :)