Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozbrzmiewają promienie Słońca
Szturchają cicho gałęzie
A ja dzisiaj sama wiem,
Mój los- nie na uwięzi

Przeplatają się między liśćmi
Pajęczyny szarych popołudni
Lecz wiem, że nawet z nimi
Mój los- nie taki smutny

Po chodnikach stąpam bezszelestnie
I tańczę w swobodzie powietrza
Jak jeden liść co gra na wichurach
A w Słońcu ogień roznieca

I wychodzi światło skrząc
Mą twarz strapioną od dawien
Ja wiem czego chcę dzisiaj
I smucę się choćby zabawnie

11 222 wyświetlenia
519 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!