Menu
Gildia Pióra na Patronite

Romans pod lipami

Romans pod lipami
Zwykły a niecodzienny
Choć był między nami
Pozostał bezimienny

Pocałunek pod lipami
Ten którego nie było
Całowałeś mnie myślami
I to mi wystarczyło

Uczucie pod lipami
Przyszło z pustki nicości
Dotykałeś mnie słowami
Ja pragnęłam miłości

Uczucie pod lipami
Prawdziwe a nieobecne
Kłamstwo między wierszami
Jest twoje i niebezpieczne

Pocałunek pod lipami
Nie chcę już tego wspominać
Tęsknię do Ciebie ustami
Lecz nie będę znów zaczynać

Romans pod lipami
Niegdyś smak uniesienia
Trwał długimi latami
Dziś już nie ma znaczenia

1306 wyświetleń
12 tekstów
1 obserwujący
  • Pyłek

    11 February 2020, 15:29

    Trafiony zatopiony! :)

  • 11 February 2020, 15:27

    Wiem dlaczego tam są, ale przy pewnej miarze wysiłku, mogą tam pozostać a jednocześnie ich tam nie będzie. :)

  • Pyłek

    11 February 2020, 15:23

    Te "lipy" nie są tam przypadkowo ;) ale dziękuję za sugestię :)

  • 11 February 2020, 15:21

    Podoba mi się pomysł na wiersz.
    Powtarzające się słowo, "lipami" spróbowałbym zamienić...
    Pozdrawiam

  • Pyłek

    11 February 2020, 10:27

    W moim była widoczna na pierwszy rzut oka, ale brakowało odwagi, żeby zrobić z tym porządek. Cóż, najlepiej uczymy się na własnych błędach.

  • Pyłek

    11 February 2020, 10:07

    To prawda. Szkoda, że czasem tak trudno zauważyć przyczynę.