Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rodzina Eryki

Rodzina Eryki

Rodzina Eryki to zestaw
Złożonych postaw
Wszyscy są wyraźni
Jak barwy ostre

Filip jest chytry
I niejednego naciągnął
Lecz nikt z rodziny
Nie pomagał tyle

Jego żona Eryka
Jest flegmatyczna i nieco głupia
Ale to ona potrafi
Rozbroić napięcia

Teść Eryki jest porywczy
I monotematyczny
Ale to jego energia
Pozwoliła uratować ciocię Jolę

Zaś sama Jola jest wesoła
I niczym się nie martwi
Wszyscy ją lubią
Choć prawie wogule nie mówi

Siostra Eryki jest bez skazy
Najlepsza najszybsza
Zawsze na czas
I dobrze ubrana

A dzieci –jak to dzieci
Jeszcze się okaże

76 456 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!