Menu
Gildia Pióra na Patronite

ulotność

rodzice mówili - najodważniejsza na świecie
ściskali za wątłe ramionka
całowali
malowali nawet farbami po delikatnej twarzy
tak by odpędzić strach
tak by miłością znów zwyciężyć wszystko

gdybym tylko mógł
podarować ci każdy zmarnowany oddech
dziewczynko z warkoczykiem
którego zabrałaś na pamiątkę w drobnych
drżących dłoniach

28 856 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • kati75

    5 July 2018, 20:06

    świetny wiersz!!!!poruszający

  • 4 July 2018, 20:10

    Niedawno byłem na pogrzebie szesnastolatki... w jej urodziny.
    Tłumy, łzy i ta cisza.. bez odpowiedzi...

  • Kamil Borkowski

    4 July 2018, 19:45

    Siedziało mi to w głowie od jakichś dwóch lat...

  • sprajtka

    3 July 2018, 06:43

    Jesteś mistrzem emocji