Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jarzębinowy Ty

resztki tęsknot porwał wiatr
rozsypał między kwiatami na łące
zapomnieniem otuliła mgła
i tylko serce zabije mocniej
gdy imię twe przyniesie sen

jarzębinowy dzień
jarzębinowy ty
a jarzębinowe twe usta
co noc nawiedzają mnie
w jarzębinowym śnie
całując jak kiedyś namiętnie

zamkną czas mój mały świat
na kilka srebrnych gwiazd
zatopił czar minionych lat
w morskiej toni szmaragdowych fal
tylko gdzieś na serca dnie
pozostał jarzębinowy kwiat

27 425 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • krysta

    6 January 2016, 18:57

    b.ładny...
    :)