Menu
Gildia Pióra na Patronite

taki wiersz nie zasługuje na tytuł

resztki sił wyciągnę na spacer
niech śnieg zaskrzypi pod piórem
ostatnim wierszem
co jak testament pachnie śmiercią
przeleję życie
do szklanki w połowie pustej

wszystkie te niuanse niewiele są warte
bo i tak zawsze znajdzie się sprawiedliwszy
mądrzejszy
lepszy

wymiękam lub odpuszczam
właściwie wszystko jedno
na drętwe myśli najlepsza grobowa cisza
a na wiatraki Don Kichot
kto woli - Don Chichot

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących
  • scorpion

    23 January 2021, 12:11

    Autorka jest zbyt okrutna dla tego wiersza

    od onejka
    • onejka

      23 January 2021, 14:06

      Pastwię się nad swoją tfu!rczoscią 😉

  • 17 January 2021, 23:32

    Może nie będzie mądre to, co powiem, może nie będzie sprawiedliwe...
    pewnie można lepiej, ale smoki żadnymi geniuszami nie są...
    to stara prawda, przegranym jest tylko ten, kto się poddał. Ten, kto został pokonany, poraniony, zmasakrowany, nawet zabity... nadal jest zwycięzcą.
    Czasami łatwiej być wariatem... wioskowym przygłupem, kompletnym idiotą... nieszkodliwym świrem... żeby zachować... zdrowy rozsądek. :)
    Zasługuje na tytuł, ale co ja tam mogę wiedzieć? :)
    Dobranoc. :))

    od Malusia_035, brozyna, ryksza
    • onejka

      19 January 2021, 19:21

      Dzięki Smoku za opinię 🙂 mądrą opinię ❗️
      Pozdrawiam 🤗

      od yestem
  • onejka

    17 January 2021, 18:46

    Mabo moja Droga to nie jest stopniowanie tylko użycie w wierszu przymiotników Wybranych określeń ludzkiej natury, charakteru. To, ze pojawiły się trzy przymiotniki nie jest ich stopniowanie.
    Mądry mądrzejszy najmądrzejszy.

    • onejka

      17 January 2021, 19:08

      He he Ano widzisz było tak od razu 😂 miło być inspiracją 🤞

  • kati75

    17 January 2021, 16:46

    Jutro wzejdzie nowy dzień ,być może przyniesie lepsze myśli.Pozdrawiam Zosiu 🙂

    od onejka
    • onejka

      17 January 2021, 16:53

      Wielka racja. Czasem smutne myśli nie warte są smutku 🤞

    • kati75

      17 January 2021, 16:58

      Ani myśli ani ludzie przez których ten smutek,życie i tak samo w sobie jest skomplikowane,wystarczy spojrzeć na to z innej strony?🙂

  • kati75

    17 January 2021, 15:25

    Bardzo smutna refleksja...

    • onejka

      17 January 2021, 16:33

      Samo życie ...