Menu
Gildia Pióra na Patronite

znalezione

resztki nocy kapią na dachy
płaczą rynnami ulice
zimnym blaskiem kłamią w oczy wystawy

kulimy się
chowając ręce w kieszenie
a przecież nie jesteśmy tu sami

czasem ktoś szalik zostawi
na ławce
lub jedną rękawiczkę

jak nieodczytaną wiadomość

a może rzeczy martwe
wcale nie są takie złośliwe
a tyle mogą o nas powiedzieć

i choć wiecznie dokądś biegniemy
zawsze na kogoś czekamy

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • onejka

    14 December 2017, 09:17

    Ooo tak, nawet w pośpiechu zawsze tęsknimy za miarowym rytmem czyjegoś serca...
    :):)

  • Malusia_035

    7 December 2017, 08:33

    Pięknie ubierasz słowa M ,malujesz moje myśli ,a ja jestem zachwycona :)

    Pozdrawiam Cieplutko M :)

  • fyrfle

    6 December 2017, 14:52

    Każdy w nim odnajdzie pytania, które sobie warto zadać.

  • giulietka

    6 December 2017, 10:37

    To takie miłe, wiedzieć, że ktoś przyjdzie i może zatrzyma się na chwilę.
    Obecność, serdeczność, dobre słowo, uśmiech... tyle możemy sobie dać.
    Warto o tym pamiętać. Miłych Mikołajek, Iwonko:)

  • I.Anna

    6 December 2017, 10:15

    Oczywiście, ze byłam tu pierwsza zaraz rano :), ale napisze dopiero teraz, że takie ślady zostawione, tworzą niezwykłe historie:)
    Pięknie ujęte w słowach czekanie na niezwykłe opowieści.
    Wiesz uczysz mnie inaczej patrzeć na świat i podoba mi się takie spojrzenie.
    Pozdrawiam najserdeczniej.
    A ja ma tak dużo szalików:) teraz wiem co z nimi zrobić:)
    Pozdrowienia najserdeczniejsze

  • giulietka

    6 December 2017, 10:05

    M.,dobrze, że obie, może ktoś bardziej zziębnięty ogrzeje nimi dłonie;)
    Czytałam wczoraj o takiej pięknej inicjatywie, że zimą ludzie zawieszają na drzewach szaliki, żeby ktoś potrzebujący mógł się ogrzać.
    Pomyślałam wtedy, że nie jest tak do końca źle z tym naszym światem:)
    Dziękuję za piękną interpretację i niebieskie ślady.
    Wzajemnie, miłego!

    Kati, znalezione, niekradzione;) Miło, że zechciałaś go podnieść;) Serdeczności:)

  • kati75

    6 December 2017, 09:29

    M a ja znalazłam twój przepiękny wiersz i zabrałam;)tam gdzie się kocha zawsze ktoś na nas czeka....

  • Adnachiel

    6 December 2017, 09:19

    Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - męskie, niebieskie rękawiczki, w których wyszedłem z domu i już bez nich wróciłem.
    Podpisane były Cassel :))
    A pomijając moje wygłupy, piękny wiersz.
    Zostawiamy ślady, by ten na kogo czekamy, mógł nas odnaleźć...
    Tak myślę. Przecież te anioły na śniegu nie mogą być przypadkowe :)
    Dobrego dnia :)